Heel Nederland fietst, of het nou recreatief, als sport of puur als vervoersmiddel is.  De fiets is niet weg te denken uit het Nederlandse straatbeeld.

Maar hoe maak je het fietsen nou zo aangenaam mogelijk? Met deze 5 fietsaccessoires ben je goed op (de) weg.

Bidonhouder

Simpel maar doeltreffend. De bidonhouder is een ontzettend handig fietsaccessoire. Hij kost maar een paar euro en is eenvoudig te monteren. Vooral nu de lente er aan komt is het verstandig om een bidonhouder aan te schaffen. Tijdens het fietsen verlies je veel vocht en warmt je lichaam op, ook al heb je dit soms niet door vanwege de wind.

Hierom is het belangrijk om voldoende water te blijven drinken, en daarvoor is de bidonhouder je beste vriend.

Portable fietspomp

Naast een bidonhouder is het ook superbelangrijk om altijd een mini fietspomp bij je te hebben. Deze kun je ook aan je fiets monteren, of in je (fiets)tas opbergen.

Wanneer je weer met een (te) lege band een lange fietstocht moet trotseren, zal de fietspomp je zeker uit de brand helpen.

Telefoonhouder

Sinds 1 juli 2019 is het verboden om op je telefoon te zitten tijdens het fietsen. Begrijpelijk, maar ook onhandig als je gebruik maakt van een navigatiesysteem o.i.d.

Gelukkig mag je je telefoon nog wel gebruiken als deze in een telefoonhouder zit. Dus voorkom die 95,- boete, en navigeer veilig naar je volgende locatie.

Fietstas/mand

Het volgende fietsaccessoire is de Fietstas/mand. Of je nou even snel boodschappen gaat doen of de hele dag door de stad hebt gebanjerd. Een fiets heeft nooit te veel opbergruimte, hierom is het altijd handig om je fiets goed uit te rusten met extra fietstassen en/of een fietsmand. Je weet maar nooit wanneer je weer ongepland op een shoppingspree gaat.

Fietssloten

Last, but certainly not least. Een goed kettingslot is, voor iedereen die z’n fiets ook maar een beetje naar waarde schat, een vereiste.

In het land met de grootste fietsdichtheid ter wereld, is fietsdiefstal ook een probleem. Om te voorkomen dat jij hier de dupe van bent, raden we aan om een erkend fietsslot te nemen. Zo kun je blijven genieten van je stalen ros.

Pin It on Pinterest