De benzineprijzen rijzen de pan uit, daardoor wordt het steeds moeilijker om het dagelijkse woon-werkverkeer te betalen. Als gevolg gaan veel mensen op zoek naar een alternatieve manieren van transport. Vooral in de grote steden zoals Utrecht groeit het aantal scooters snel. Het is een geliefd vervoersmiddel dat nog steeds aan populariteit wint. Wij geven 5 redenen om een scooter te rijden in Utrecht.

1.      Betaalbaar

Scooters zijn relatief goedkoop, vooral in vergelijking met andere motorvoertuigen. Wat je budget ook is, bij een dealer of op een verkoopwebsite kun je altijd een geschikte scooter kopen. Kies eventueel voor een tweedehands scooter als je een beperkt budget hebt.

2.      Benzineverbruik

Of je nu een scooter overweegt voor je dagelijkse woon-werkverkeer of gewoon om mee te cruisen, een scooter is zeer geschikt om brandstof te besparen. De gemiddelde kosten om een tank te vullen bedragen ongeveer € 10,- tot € 15,-. Dat scheelt veel geld ten opzichte van andere motorvoertuigen.

3.      Lage onderhoudskosten

De onderhoudskosten voor scooters zijn doorgaans laag en betaalbaar. De gebruikelijke onderhoudsprocedures die nodig zijn voor scooters, zijn enkel het verversen van de olie en het vervangen van het oliefilter. Deze onderhoudswerkzaamheden zijn normaliter ongeveer elke 1500 tot 2000 km nodig. Het onderhoud is daardoor goed te spreiden, zodat het betaalbaar blijft.

4.      Woon-werkverkeer

Scooters zijn erg populair door de combinatie van makkelijk en snel woon-werkverkeer met uitstekende prijskwaliteitverhouding. Scooters brengen je van snel a naar b zonder dat het pijn doet in je portemonnee. In grote steden zoals Amsterdam en Rotterdam, maar ook Utrecht gebruiken steeds meer mensen daardoor de scooter voor woon-werkverkeer. Daarnaast is de scooter ook een gemakkelijke manier om je snel te verplaatsen in deze drukke steden.

5.      Eenvoudige besturing

Het mooie van een scooter is dat je geen motorervaring nodig hebt om er mee te rijden. Je moet wel een rijbewijs behalen voordat je op de openbare weg mag rijden. Vroeger mocht dat zonder rijbewijs; in 1996 is het bromfietsrijbewijs ingevoerd en sinds 2010 moet je ook praktijkexamen doen. Als je de basisfuncties hebt geleerd is het heel eenvoudig om op een scooter te rijden.

Waarom een scooter kopen?

Een scooter is een geweldig vervoersmiddel voor woon-werkverkeer in grote steden. Ze zijn zeer betaalbaar in vergelijking met andere motorvoertuigen, de onderhoudskosten zijn relatief laag en ook het brandstofverbruik is laag. Vanwege de wendbaarheid zijn scooters vooral in grote steden erg populair. Files zijn immers eenvoudig te ontwijken.

 

Pin It on Pinterest