2020 is een gek jaar. Door de coronacrisis zitten we al een lange tijd thuis. COVID-19 raakt ons op allerlei vlakken, waaronder het daten. Je leert moeilijk nieuwe mensen kennen en als je dan iemand leert kennen, kun je veel minder doen dan voorheen. Voor dat laatste hebben wij een aantal leuke oplossingen: in deze blog lees je leuke date ideeën voor thuis. 

Speel een bord- of kaartspel 

Een beetje vriendschappelijke competitie kan de vonken doen overslaan. Organiseer een leuke spelletjesavond, regel lekkere hapjes en zet de telefoons voor een paar uur op vliegtuigstand. Zo hebben jullie alle aandacht voor elkaar en heb je gegarandeerd een gezellige avond. 

Eet een afhaalmaaltijd bij kaarslicht 

Het is verbazingwekkend dat een kleine verandering in de atmosfeer een normaal diner kan omtoveren in iets speciaals. Natuurlijk is een afhaalmaaltijd eten voor de televisie niet iets heel bijzonders, maar je kunt het zo bijzonder maken als jij wilt. Zorg voor een mooi gedekte tafel, steek wat kaarsen aan, zet wat jazz nummers op en neem echt de tijd om te praten. Wat je bestelt is helemaal aan jullie: Italiaans, een vleesgerecht of bestel bij sushi Dordrecht

Maak samen een diner of dessert

Je hoeft natuurlijk niet alleen eten af te halen, het is ook leuk om samen in de keuken te staan. Ga samen aan de bak met een uitdagend recept en maak iets wat jullie nog nooit eerder hebben gemaakt. Ook leuk om hier een kleine competitie van te maken. De een maakt het voorgerecht en de ander het nagerecht. Welke is het lekkerst?

Organiseer een proeverij 

Koop een paar verschillende wijnen, whisky’s of likeuren voor een proeverij. Drink ze en proef de smaken: bespreek je favorieten. Je kunt ook een proeverij met eten doen. Bijvoorbeeld verschillende kazen, worstjes en andere vleeswaren.

Pin It on Pinterest