De Utrechtse Heuvelrug is het gebied waar vele mogelijkheden bestaan van vermaak in cultureel en natuur. Nederland heeft vele verschillende manieren van activiteiten te bieden waardoor je niet ver hoeft te zoeken als het gaat om vermaak. De Utrechtse heuvelrug is daar een goed voorbeeld van. In deze natuurlijk omgeving kom je volledig tot rust terwijl je niet ver weggaat van de gezellige steden rondom en in dit gebied. Een multifunctioneel gebied waar veel te beleven valt voor een middag of voor een weekend weg. Voor zowel de jonge als de oudere generaties kunnen hier volop genieten en beleven.

Een middagje met uitzicht

Wanneer je een heerlijk middagje van de zon wil genieten kan je in de Utrechtse heuvelrug tussen verschillende opties kiezen. Zoek je naar de optimale beleving waarbij je verschillende elementen van geschiedenis tot aan natuur samenvoegt dan is Amerongen de juiste plek. Door deze ervaring krijg je het ultieme vakantiegevoel. Nabij Amerongen bevindt zich de Neder-Rijn waar je heerlijk kan picknicken met een uitzicht op het kasteel. Neem je eten en drinken mee in verschillende koelboxen op een hete zomerdag, zodat je heerlijk tot rust komen met een koel drankje en vers eten. Het perfecte dagje uit.

Fietsend door de natuur

Als je toch liever wat meer actiefs wil doen dan doe je er goed aan om de fiets te pakken. De fiets zorgt er namelijk voor dat je naar plekken gaat waar je normaal gesproken niet komt met de auto. Een voordeel daarmee is ook dat je milieubewust bezig bent met daarbij een vermijding van vertraging in de vorm van files of vertragingen met de trein. Door de route van de Gelderse Vallei te fietsen ga je door het bosrijke gebied van het zuidelijke gedeelte van de Utrechtse Heuvelrug. Deze route zal ongeveer 3 uur duren wat je ongeveer 35 kilometer oplevert. Tijdens of na het fietsen zijn verschillende picknick plekken beschikbaar waar je de meegebrachte lunch, bewaard in de koelbox, kan nuttigen. 

Brengt de geschiedenis tot leven

In het gebied zijn verschillende manieren beschikbaar waardoor je de geschiedenis kan ervaren van het gebied. Nabij de Grebbeberg is de militaire begraafplaats te vinden. In dit gebied werd in 1940 Nederland verdedigt tegen de Duitsers. In totaal waren 3 dagen gevochten waarna Nederland was verslagen. 

De geschiedenis gaat nog langer terug in de tijd in dit cultureel en natuurlijke gebied. Dichtbij Soest zijn vondsten gedaan van verschillende gereedschappen van natuurstenen. Deze gereedschappen werden gebruikt rond het jaar 2500 voor Christus. Deze vondsten zijn daarbij ook in het landschap terug te zien door de lichte golving in het landschap waar de grafheuvels waren. 

Bekijk de dieren 

Tijdens zowel je fietstocht kan je verschillende dieren spotten, maar het is ook mogelijk om naar de dierentuin te gaan. Ouwehands Dierenpark Rhenen is het park wat verschillende dieren thuis brengt. Het park is het gehele jaar te bezoeken en sinds mei 2020 zijn de reuzenpanda’s te bezichtigen genaamd Xing Ya, Wu Wen en Fan Xing.

Kortom het diverse gebied heeft vele mogelijkheden waardoor je als bezoeker optimaal kan vermaken. 

Pin It on Pinterest