De Utrechtse heuvelrug is het op drie na grootste nationale park van Nederland. Met 10.000 hectare is er genoeg te ontdekken om dagen lang te kunnen wandelen, fietsen, mountainbiken en paardrijden. Op welke manier je ook de Utrechtse heuvelrug wilt ontdekken je zult zien dat er ontzettend veel verschillende planten en diersoorten zijn. Ook de seizoenen geven elke keer weer een ander prachtig beeld van de natuur. De lente met prachtig opkomende bloemen, de zomer waarin alles vol in bloei staat, de herfst met gele, bruine, rode kleuren en de winter bedekt in een dik pak sneeuw. Door het hele jaar biedt de Utrechtse heuvelrug weer een andere ervaring.

Zo’n natuurgebied levert niet alleen een heerlijk dag je uit op, maar het levert ook een heleboel openstaande vacatures in Utrecht op. Al die dagjesmensen komen uit het hele land aangereden met hun auto, maar vanaf het natuurgebied zullen ze toch echt op een andere manier verder willen gaan. Dat kan te voet, maar zoals al eerder vermeld ook te paard, te fiets, met een step of een mountainbike. Zeker in de warme maanden zijn dit gewilde vervoersmiddelen om de Utrechtse heuvelrug te bezichtigen. Het verhuur van al deze vervoersmiddelen levert weer nieuwe banen op.

Maar buiten de toerisme sector levert de Utrechtse heuvelrug nog meer banen op. Ook is er een overvloed aan horeca vacatures in Utrecht. Want naast dagjesmensen zijn er ook een heleboel mensen die een lekker lang weekend in de natuur willen doorbrengen. Ze boeken een hotel voor meerdere dagen, hebben geen zin om te koken en gaan daardoor dus elke dag dineren in de restaurants rond het natuurgebied. Nog even lunchen in de lunchrooms in het gebied kan er ook nog wel bij. Of in de winter een kop erwtensoep eten of drinken met een uitzicht op een winterwonderland. Om deze gasten het naar de zin te maken is er voldoende horecapersoneel nodig.

Naast dat een natuurgebied zoals de Utrechtse heuvelrug voor ontspanning, flora en fauna en de zuurstof voor onze longen zorgt. Levert het ook nog eens werkgelegenheid op in allerlei sectoren. Stel je eens voor dat je niet alleen voor je plezier naar een natuurgebied gaat, maar er ook gewoon dagelijks werkt. Dat is toch een stuk lekkerder en gezonder dan in een drukke stad werken.

Pin It on Pinterest