Wanneer je een flinke wandeltocht gaat maken is het belangrijk om goede stevige wandelschoenen aan te trekken. Er bestaan erg veel soorten wandelschoenen. Wist je dat er verschillende categorieën wandelschoenen bestaan? Deze zijn gemaakt voor specifieke terreinen en/of hoogtes. Wat de perfecte wandelschoen is, hangt dus heel erg af van de activiteit dat je gaat doen. Maak je alleen een korte wandeling door het bos of trek je bijvoorbeeld meerdere dagen door de bergen?

Schoenen koop je in 4 stappen

  1. Stap 1: is het bepalen van de activiteit die je gaat doen. 
  2. Stap 2: is kijken welk typen wandelschoen bij deze activiteit past
  3. Jouw wandelervaring vergroten door je persoonlijke voorkeuren, bijvoorbeeld voor een bepaald merk, kleur, materiaal noem het maar op.
  4. Let goed op de pasvorm van de schoen. Deze moet wel comfortabel zitten als je lang op pad gaat! 

Stap 1: het bepalen van de activiteit die je gaat doen. 

Een simpele wandeling

Ga je voor een vrij eenvoudige wandeling naar bijvoorbeeld het bos, het strand of naar een stad? Dan is een reguliere wandelschoen aan te raden. De eigenschappen die we aanraden voor een eenvoudige wandeling zijn: lichtgewicht, flexibel en een wandelschoen met een goede demping. Daarnaast kan het erg praktisch zijn om te gaan voor een waterdichte en/of ademende schoen. 

Een uitdagende wandeling in heuvelachtig gebied

Ga je voor een iets uitdagendere route, met heuvelachtig terrein, zoals de Ardennen? Dan raden we een trekkingschoen aan. Een trekkingschoen geeft je extra ondersteuning aan de voeten en enkels en hebben een zool met extra goede grip. 

Een tocht door de bergen

Ga je echt een tocht door de bergen maken? Dan raden we bergschoenen aan. Ook bij bergschoenen heb je weer verschillende typen, gebaseerd op de hoogte van de berg. Een bergschoen heeft altijd een stuggere zool, geeft je veel steun, grip en stabiliteit. 

Stap 2 tot en met 4

Voor stap 2 tot en met 4 raden we je echt aan naar een schoenenwinkel te gaan of online te kijken naar goede wandelschoenen. De medewerkers van de desbetreffende winkels helpen je graag. Elke winkel met wandelschoenen verdeeld hun eigen schoenen namelijk op hun eigen manier. Daarom is het lastig om in dit artikel aan te geven wat voor categorie schoen je zou moeten kopen. Een aantal goede wandelschoenmerken zijn: Meindl wandelschoenen en Lowa. 

Pin It on Pinterest