Natuurlijk is de Utrechtse Heuvelrug prachtig. Ik heb er maar wat vaak gefietst. Maar soms is het ook wel eens fijn om eens de grens over te gaan voor ietwat meer vakantie gevoel. Een van mijn favoriete bestemmingen in Europa hiervoor is zonder twijfel de Belgische Ardennen.

Waarom? Ten eerste niet al te ver weg. Paar uur rijden vanaf Utrecht. Goed te doen dus. Toegegeven de Belgische wegen zijn niet mijn favoriet, maar goed zo lang hoeft men niet op de Belgische weg te rijden. Dan ten tweede het is enigszins voordelig. Er komt geen dure vlucht bij kijken en de accommodatie in de Ardennen qua prijzen valt reuze mee. En dan heb ik het niet over kamperen in een tentje maar over luxe stacaravans zoals bij Barvaux. Lekker luxe kamperen, niet met de spreekwoordelijke WC-rol over het terrein lopen, dat zie ik op mijn leeftijd absoluut niet meer zitten…

Verder, het eten en niet onbelangrijk de biertjes in de Ardennen. Dat alleen al is een goede reden om de grens over te gaan. Lekker bourgondisch genieten van het leven zoals dat alleen in het diepe Zuiden kan!

Ten slotte, alles is prima verzorgd, geen omkijken. Je daagt op en er zijn arrangementen die kant en klaar zijn zoals (URL). Alles uitgestippeld geen denkwerk, en de mooiste routes en natuur bewonderen die België rijk is. Daarbij indien je liever je eigen gang gaat, op vrijwel alle Ardennen campings hebben ze wel top fietsen te huur. Dan huur je een fiets voor een paar dagen en ga je iedere dag lekker je eigen gang.

Enfin, deze zomer ga ik ook weer een paar weken genieten in de Ardennen. Je raakt ook nooit verveeld uitgekeken er is zoveel te zien en te doen en iedere jaargetijde is ook weer anders qua flora en fauna.

Pin It on Pinterest