In Nederland hebben we prachtige landschappen. Bossen waar je dieren kunt spotten, de veluwe vol met mooie vogels en een prachtige kustlijn. Er zijn echter nog veel meer landen met prachtige landschappen. Prachtige jungles, mooie stranden en enorme bergen. Een land waarbij je veel verschillende landschappen kunt bekijken is Tanzania. Wil je dolgraag een keer Tanzania ontdekken? Wij hebben de mooiste locaties voor je op een rij gezet en enkele tips voor je bijgevoegd.

Informatie over Tanzania

Tanzania ligt in het Oosten van Afrika. Tanzania is een zeer groot land waardoor er binnen het land grote klimaatverschillen zijn. Deze klimaatverschillen zorgen voor de prachtige landschappen. Er zijn prachtige bergen, mooie natuurparken en het land heeft een lange kustlijn. Ook de eilanden Zanzibar en Pemba behoren tot Tanzania. Een rondreis door Tanzania is dus zeker een avontuur, waarbij je je ogen uit zult kijken.

Dit mag je zeker niet missen

Als je een rondreis door Tanzania gaat maken zijn er een paar locaties die je zeker niet kunt missen. Uiteraard is het fantastisch om in een van de natuurparken op safari te gaan. Tijdens deze safari wordt je begeleidt door een gids die je meer vertelt over de dieren die je onderweg ziet. Een ander (letterlijk) hoogtepunt van Tanzania is de berg Kilimanjaro. Dit is een prachtige berg met verschillende landschappen en ook als toerist kun je deze berg beklimmen. In het zuiden van het land vind je verschillende meren waar dieren zoals flamingo’s en nijlpaarden leven. Tenslotte is ook zeker het eiland Zanzibar een bezoek waard. Naast deze locaties heeft Tanzania nog veel meer te bieden, vervelen zul je je zeker niet!

Tips voor je reis

Voordat je naar Tanzania kunt is er hoop wat je moet regelen. Je moet natuurlijk een paspoort hebben, maar je moet ook een visum aanvragen. Ook worden er door de GGD verschillende vaccinaties aanbevolen en sommige zijn zelfs verplicht. Zoek daarom van te voren goed uit welke vaccinaties je moet nemen en hoe ver van te voren je deze moet hebben. Denk er tijdens je reis ook aan om een wereldstekker mee te nemen. In Tanzania zijn er namelijk andere stopcontacten dan in Nederland.

Pin It on Pinterest