Utrecht, het hart van het land. Naast de stad Utrecht die de meeste mensen al aardig kennen beschikt deze provincie ook over een prachtig natuurgebied: de Utrechtse Heuvelrug. Het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug ligt tussen Driebergen en Rhenen en is ruim 150.000 jaar geleden ontstaan. Het is heel erg leuk dit gebied te ontdekken en dit gaat uitstekend per auto. Op deze wijze kun je snel richting allerlei plekjes rijden en zoveel mogelijk uit je dagje uit halen. Als je zelf geen auto hebt kun je ook een auto huren voor een dag, zodat je optimaal van je dagje uit kunt genieten. In deze blog krijg je informatie over dé hotspots van de Utrechtse Heuvelrug.

 

De Piramide van Austerlitz

In bossen vlakbij Austerlitz en Zeist vind je de Piramide van Austerlitz. Deze piramide is 36 meter hoog en in 1804 gebouwd. Dit is één van de hoogste punten van de Utrechtse Heuvelrug. Je kunt je auto gemakkelijk neerzetten op loopafstand van de Piramide en zo een bezoekje brengen aan deze bezienswaardigheid. Heb je geen auto? Maak dan gebruik van de goedkoop auto huren service van Europcar.

 

Paleis Soestdijk

Het koninklijke Paleis Soestdijk en haar bijbehorende landgoed is geopend voor publiek en het is het zeker waard om hier een bezoekje aan te brengen! Volg hier een rondleiding en bekijk de stijlkamers of bezoek één van de exposities in het paleis. Meer een buitenmens? Maak een prachtige wandeling door de paleistuin!

 

De Grebbelinie van Renswoude

Rond Renswoude liggen eeuwenoude verdedigingswerken. Vroeger behoorde dit stuk zelfs tot één van de belangrijkste verdedigingslinies van Nederland. Breng een bezoekje aan het Fort aan de Buursteeg en kom meer te weten over de historie achter de Grebbelinie. Dit is het ideale startpunt om de linie vervolgens verder te ontdekken.

Pin It on Pinterest