Hoewel veel Nederlanders graag op vakantie gaan naar het buitenland, is ons eigen kleine kikkerlandje een vakantieland met uitstek. Nederland kent een hele rijke geschiedenis en heeft op gebied van cultuur en natuur ontzettend veel te bieden en prachtige landschappen zoals de Utrechtse Heuvelrug. Ons land kent dan ook erg veel vakantieparken van kleine tot hele grote, van campings tot luxe vakantie parken. In dit blog kijken we naar waarom je minimaal een keer per jaar op vakantie in een droompark in Nederland zou moeten gaan.

 

Droomparken.

 

Dat Nederland veel vakantieparken heeft weten we wel. We kennen allemaal wel de bekende advertenties van Landal Greenparks, Roompot vakanties, en Centerparcs om er maar een paar te noemen. Er zijn er natuurlijk veel meer vakantieparken, en zelfs wanneer je de bekendere parken nu wel gezien hebt is er nog voldoende keus.

 

Zo is er bijvoorbeeld Droomparken dat naast een groot en gevarieerd aanbod van vakantieparken ook kan helpen bij het kopen van een vakantiehuis in een van de vele vakantieresorts. Droomparken is niet zoals Centerparcs of Landal. De kracht van Droomparken ligt echt bij het aanbieden van topbestemmingen, luxe vakantiehuisjes, op de mooiste verborgen plekjes van Nederland.

Voor ieder wat wils.

 

Of je nu op vakantie wilt aan het water, lekker op het strand chillen. Of van een mooie bosrijke omgeving wilt genieten in Limburg of bijvoorbeeld de Veluwe. Dan zit je op de website van Droomparken helemaal goed. Klik hier voor leuke aanbiedingen en kortingen op Droomparken.

 

Waarom op vakantie in eigen land?

 

Op vakantie in Nederland heeft ontzettend veel voordelen. Helaas zien veel mensen nog altijd niet de pracht van ons eigen land in. Nederland heeft een hele rijke geschiedenis en mooie cultuur. Ook op het gebied van natuur is er veel te zien. Er zijn 1000den kilometers aan wandel en fietspaden door bosrijke en door mooie natuur omgeven gebieden.

 

Wanneer je gebruik maakt van een vakantiepark, dan is werkelijk overal aan gedacht. Het begin met de reis er naar toe. Deze duurt niet lang aangezien ons land niet groot is ben je overal binnen 1 of 2 uur. Ondanks dat waan je je toch in een hele andere omgeving. Wanneer je bijvoorbeeld in Noord Holland woont en een lang weekend, of week naar Limburg gaat, dan ben je echt wel op vakantie en is de omgeving helemaal anders.

Nederland een cultureel land.

 

Ook de gewoontes, dus cultuur en het eten verschilt zelfs. Op vakantieparken wordt altijd voldoende rekening gehouden met gezinnen met kinderen, hoewel deze juiste uitermate geschikt zijn voor gezinnen. Kun je ook heel goed als jong of ouder stel naar een dergelijk droom vakantiepark.

 

Voor kinderen, zijn er vaak tal van activiteiten zoals, verschillende speeltuinen en speeltoestellen die vaak verspreid over het park staan verdeeld. Er zijn zwembaden, minigolf, sportactiviteiten en zelfs knutsel en spelletjes clubs.

 

Voor gezinnen, maar ook voor jonge en oudere stellen.

 

Voor mensen zonder kinderen is er ook voldoende aanbod. Zo kun je natuurlijk fantastisch wandelen en fietsen. Genieten van de mooie pittoreske dorpjes, waar je in restaurants van lokale specialiteiten kunt genieten. Er is ook altijd wel een mooi wellnesscentrum in de buurt waar je de hele dag kunt vertoeven en je laten verwennen met massages, peelings, whirlpools, sauna’s en ga zo maar door.

 

Ook op cultureel gebied is er in verschillende regio’s veel te vinden. Denk aan Carnaval, de bekende Sneekweek in Sneek, Friesland, de TT in Assen, of andere topevenementen die het hele jaar worden georganiseerd in ons land.

Leerzaam Nederland.

 

Een van de mooie dingen van vakantie in engeland is dat je veel leert over Nederland. Veel mensen denken al meer dan genoeg te weten. Maar natuurlijk is niets minder waar. Je zult nog verbaast zijn over de rijke geschiedenis en de mooie natuur in ons kleine landje. Wat je aan deze geschiedenis vooral zal opvallen is dat je steeds beter gaat begrijpen hoe zo’n klein land als Nederland zo groot kan zijn. Wat dat betreft hebben we altijd veel invloed gehad op wat er in de wereld gebeurd. Dit heeft alles met onze afkomst te maken.

Kortom Nederland kan een heerlijk vakantieland zijn. Als je weet waar je naar toe moet. Dit is grotendeels ook afhankelijk van waar je zelf woont. Mensen uit grote steden gaan graag richting het platteland en of het heuvelachtige Limburg. En dat is vice versa ook weer zo. Kijk daarom op de website van Droomparken voor het aanbod leuke parken en vakantiehuisjes.

Pin It on Pinterest