Veel mensen trekken naar het zuiden toe wanneer de vakantieperiode weer is aangebroken; populaire landen zijn bijvoorbeeld Frankrijk of Spanje. Deze landen staan bekend om hun heerlijke klimaat en het lekkere eten en zijn een ideale vakantiebestemming. Toch moet je ons eigen kikkerlandje niet vergeten; in Nederland zijn er ontzettend veel mooie plekken om op vakantie naartoe te gaan!

Op vakantie met de caravan

Op vakantie gaan met de caravan is de ideale manier om redelijk goedkoop en enige comfort op vakantie te gaan. In Nederland zijn er veel leuke plekken die je kunt bezoeken en waar je met je caravan kunt staan:

Zuid Limburg

De omgeving Maastricht is schitterend en je hebt de kans om te smullen van de typische lokale lekkernijen als de echte Limburgse vlaai. Je zult verbaast staan hoe lekker ze zijn. Natuurlijk is een bezoekje aan deze oude stad echt de moeite waard.

 

Flevoland

In de buurt van Zeewolde genieten de kleintjes van levensechte sprookjes. Er is een prachtige bos in de buurt waar ze het gevoel hebben in het verhaal van Doornroosje te zijn beland. Je kunt er zelfs een echt heksenhuis zien. En als je honger hebt is het tijd om te genieten van heerlijke pannenkoeken in een nabijgelegen pannenkoekenhuis.

 

Groningen

De omgeving van Groningen stad is prachtig. Het Hogeland van Groningen biedt volop mogelijkheden om te genieten, zoals van heerlijk eten in de plaatselijke restaurants of van interessante culturele uitjes, bijvoorbeeld na een van de Nederlands oudste molens in Eenrum. Ook Groningen stad heeft veel te bieden, zoals het Groninger museum en de Martinitoren.

 

De Waddeneilanden

Het is een logische stap van Groningen naar de eilanden. Met de auto bent je snel bij Lauwersoog, Groningen, waar je de boot naar Schiermonnikoog kan nemen (in de volksmond heet het eiland ook wel ‘Schier’, wat in het Gronings ‘mooi’ betekent). Op het eiland kun je genieten van wandelen op het strand, de gezelligheid van de plaatselijke horeca en mooie natuur.

 

Er zijn natuurlijk nog veel meer mooie plekken in Nederland te vinden. Het is echt de moeite waard om jezelf de vraag te stellen: waar zou ik nu echt eens in Nederland een kijkje moeten gaan nemen? Waar ben ik nog nooit geweest? Het zal je verbazen hoe mooi Nederland is.

Pin It on Pinterest