De Utrechtse heuvelrug is al vele jaren een gebied in Nederland waar allerlei uitjes mogelijk zijn. Dat betekent niet alleen dat je kunt genieten van de prachtige natuur in het nationaal park, maar nog veel meer. Wat dacht je van een weekendje weg waarbij je kunt fietsen langs prachtige oude kastelen, alvorens je culinair gaat genieten en helemaal tot rust komt in een van de vele hotels? In dit blog gaan we wat dieper in op de verschillende mogelijkheden.

Voor de natuurliefhebber

Er gaat niets boven buiten in de natuur zijn. Ideaal als je even wil ontsnappen aan de drukte van de randstad. In het nationale park van de Utrechtse Heuvelrug, dat intussen al 15 jaar bestaat, kun je prachtige fiets- of wandeltochten maken langs onder andere het militair ereveld “Grebbeberg” en de Pyramide van Austerlitz. Of volg ‘het spoor van de keizer’ en kom langs Kasteel Amerongen, Huis Doorn, Slot Zeist en Kasteel Kerckebosch. Dit is wel een tocht van ongeveer 70 kilometer, dus onderschat het niet!

Voor de dierenliefhebber

Het hangt uiteraard een beetje samen met de natuur, maar ook voor dierliefhebbers is er genoeg te doen in het gebied. Tijdens de wandelingen of fietstochten kun je meer dan 100 vogelsoorten spotten in het nationaal park. Dit komt vooral door de aanwezige waterpartijen die fantastische vogelsoorten aantrekken. Daar vind je ook vele soorten vlinders en libellen. Wil je eens wat andere dieren zien en niet dwars door de natuur hoeven fietsen? Bezoek dan eens Ouwehands Dierenpark in Rhenen! Helemaal aan de rand van het gebied, net onder Veenendaal vind je deze dierentuin met als hoogtepunt de twee reuzenpanda’s die sinds april 2017 in de dierentuin verblijven. Vergeet niet online te reserveren als je ze wilt bezoeken!

Ontspannen en genieten

Na een lange dag buiten is er nog genoeg om je dag of weekendje weg compleet te maken. Van Soest tot Veenendaal zitten er genoeg restaurants waar je heerlijk kunt eten. Daarnaast kun je ook tot rust komen in een spa, zoals Beauty & Wellness Sauna Sterrenberg Ook zijn er genoeg hotels en gezellige B&B’s in het gebied te vinden. Het is slim om te kijken op sites als Groupon of er wellicht een goede deal of arrangement te vinden is in de regio. Let wel op dat de deals soms op specifieke data gelden, dus neem desnoods contact op met de klantenservice van Groupon om zeker te weten dat de deal die jij wil ook geldig is in het weekendje dat je naar de Utrechtse Heuvelrug wilt gaan.

Pin It on Pinterest